Bergen naturlegvis_forside
Pris:
449.00
ISBN:
9788282657235
Status:
Utgitt år:
2024
Innbinding:
Innbundet
5
ISBN: 9788282657235
Status: I salg

Anders Lundberg

BERGEN, NATURLEGVIS!

Sandviken, Fløyen og Vidden tilbyr heile året naturopplevingar i skog og fjell. Bergensnaturen er i endring, med skog som kryp oppover Ulriken. Vil den innta Vidden? Tilbakegangen av artar, som vipene på Storetveitmarkene og kystlyngheiene på Fløyen, er bekymringsverdig, og fuglar og planter som stare, gråsporv, ask og alm slit.

Men bildet er ikkje heilsvart; naturen i Bergen er levande og viktig! Naturen er til stades også i bysentrum: Smålungeren, Vågen, Store Lungegårdsvann, Damsgårdssundet, Nygårdsparken og Teaterparken. Her finn du lokale artar som byduer, parklind, moser og lav. Vandrefalken styrer frå høge tak, og på taket av Grieghallen produserer biene honning. Fuglane i Smålungeren er eit sentrum for internasjonalt mangfald; nokre hekker i nord, medan andre dreg sørover om vinteren. Mange av urteplantane frå klosterhagane for tusen år sidan finst her fortsatt.

Bli med på oppdaging av bergensnaturen!


Omtale:

«Eg trur Bergen, naturlegvis! er den beste boka eg har lese om Bergen på lang tid ... [D]en perfekte turkameraten å ta med i sekken ut i naturen.»
Jan Nyberg, Bergens Tidende Hjerter Grønn.png

 


 

Forfatter(e)